Slyngetræning

Featured Video Play Icon

Slyngetræning er et godt supplement til traditionelle styrkeøvelser med egen kropsvægt. Er man god til at udfordre sig selv, kan det tilmed være et alternativ til flere vægttræningsøvelser. Herudover træner det balance og stabilitet.

Slyngen kan bruges til at gøre øvelser lettere eksempelvis vil en squat være nemmere at udføre, hvis man samtidig holder fast i slyngen. Man kan herved få støtte og bruge armene til hjælp, hvis man er svag eller træt i benene.

Omvendt kan slyngen også bruges til at progrediere øvelser der ikke udfordre nok længere, eks. bliver armstrækkere ekstra udfordrende, hvis man holder fast i en slynge der er svær at stabilisere.

Overordnet kan slyngen udfordre, idet den stiller krav til ens evne til at stabilisere kroppen. Herudover kan man udnytte vægtstangsprincippet til, at finde den belastning der passer til ens niveau ved at vinkle sin øvelse. Som eksempel kan nævnes en rowing-øvelse der er lettest i en mere lodret position men svær i en vandret position.

En fordel ved slyngen er, at den er relativt billig i forhold til, hvor mange øvelser man kan træne med den. Den er tilmed let at transportere og have med på ferie.

Er man i tvivl, om slyngetræning er noget, kan man starte med at bruge et reb, og binde to løkker en i hver ende som kan anvendes som håndtag. Man kan også lave en slynge selv til en pris på ca. 200 kr. ved at købe remme og rørstumper i et byggemarked.

Ønsker man at anskaffe sig en slynge, kan man købe forskellige modeller i forskellige prisklasser. Til hjemmetræning har vi hos training4all gode erfaringer med en slynge i mellem prisklassen hvilket svare til en pris på omkring 500 kr. Fordelen ved denne model er, den er i en bedre kvalitet og har flere indstillingsmuligheder end den hjemmelavede slynge.

20160522_122051[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.