Tough Viking, Göteborg 23. apr. 2016

Allan Trolle der er fotograf for Training4all deltog d. 23. april i forhindringsløbet Tough Viking i Göteborg. Denne oplevelse måtte selvfølgelig resultere i en beretning fra løbet.

I Though Viking Göteborg deltog ca. 3000 personer. Selve løbet kan beskrives som en 8 km lang forhindringsbane. Vil man gerne have en god tid skal der løbes imellem forhindringerne, og det foregår ofte i terræn. Det betyder man udfordres både på kondition, styrke, hurtighed og balance. Første præmien var 50000 svenske kr.

Som optakt til løbet offentliggøres de forskellige forhindringer løbende på Though Vikings hjemmeside. Her kunne man også stemme om, hvilke forhindringer der skulle anvendes. Dette var motiverende og gav et indblik i løbet, som gjorde det muligt at træne og forberede sig mere specifik til løbet.

13224167_10154174968384872_1454153490_o

Allan har altid været fysisk aktiv i flere idrætsdiscipliner bl.a. atletik, håndbold og klatring. Herudover er Allan aktiv spejder og har igennem spejderlivet været på flere lange vandreture, hvor der indgik forskellige former for forhindringer. Though Viking virkede derfor som en spændende udfordring, som han har drømt om at deltage i, i nogle år. Det var først efter, at hans familie i Sverige begyndte at lokke ham til deltage på et familie-hold, at han tilmeldte sig.

Holdformen blev valgt fordi, man her kan hjælpe hinanden igennem forhindringerne og dermed også få dem med der ikke er i så god form.

Løbet henvender sig langt fra til toptrænede sportsfolk alene, idet det bl.a. er muligt at fravælge forhindringer, hvis man ikke ønsker at gennemfører dem. I stedet skal man så lave et vist antal burpees afhængig af sværhedsgraden af den forhindring man fravælger. Alle mulige persontyper deltog tykke, tynde, unge og ældre. Det undrede Allan, hvor mange der havde vanskeligheder med, at gennemfører basale skoleøvelser eksempelvis rebklatring.

13225051_10154174968419872_21963106_o

Det er i høj grad op til en selv, hvor meget man vil have ud af løbet, idet der ikke er særlig meget kontrol med øvelserne. Dvs., hvis man falder ned i en forhindring, er det op til ens egen samvittighed, om man vil starte forfra med øvelsen. Derfor kræver det noget selvdisciplin fra deltagernes side.

Allan oplevede, at der blandt elitedeltagerne var en fantastisk ånd og høj moral i forhold til at gennemfører alle forhindringerne.

Allans mål var at gennemfører alle opgaverne, hvilket han gjorde. Han tilføjer, at hans hold var langsomt, og at han har fået lyst til at deltage igen med et hold, hvor alle er i en mere ens træningsform. Alternativt vil han prøve alene – det kunne være sjovt at give den fuld gas.

13234595_10154174968404872_345488679_o

Eneste kritik Allan har til løbet er, at der var mange øvelser, hvor man skulle kravle og at dette kom til at virke en anelse fantasiforladt. Han anbefaler i stedet andre forhindringer som løb fra dæk til dæk eller hop fra stolpe til stolpe. Desuden kunne der opstå kø ved flere forhindringer.

Som forberedelse til løbet begyndte Allan at løbetræne med 5 og 7 km løb. Herudover fik han et styrketræningsprogram fra training4all bestående af simple kropsvægtsøvelser. Programmet skulle være kort idet Allan ikke havde så meget tid til træning. Det var derfor vigtigere med et øvelsesprogram der blev fulgt, frem for et langt program der ikke blev brugt. Et stykke henne i træningsforløbet blev kondition og styrke kombineret i cirkeltræningsprogrammer, hvor man skiftede mellem styrke og konditionskrævende øvelser. Formålet med dette var, at belastningen skulle ligne den, Allan blev udsat for i løbet nemlig, at kunne gennemfører styrkekrævende forhindringer, selvom han var presset på konditionen.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.