Training4all besøger Crossfit Hobro

Featured Video Play Icon

Training 4 All besøgte Crossfit Hobro og fik en snak med ejer Kasper Myrup efter dagens workout.

 

Der er mange forskellige holdninger til Crossfit – særligt dedikerede mener det er dét eneste indenfor træning andre mener det er alt for høj intensitet og forbeholdt veltrænede unge mennesker.

 

Min opfattelse er, at alle kan dyrke Crossfit, hvilket deltagersammensætningen til dagens træning understreger. Det var en blanding af mænd og kvinder i aldersspændet fra 16 til +50 år og med stor variation i det individuelle træningsniveau. Så både nybegyndere og erfarende trænede sammen.

Inden dagens workout varmede vi op med ro bowling. På skift med makkeren skulle vi ramme så tæt på 100 meter, 200 meter osv. og antal meter fra målet omsættes til mavebøjninger, armstrækker eller anden ”belønning”. Jeg var koblet med en erfaren Crossfit fyr – der samlet kun ramte 1 meter fra de tre gange han sad på romaskinen – imponerende!

 

Herpå gik vi i gang med mobility der kan oversættes til bevægelighedstræning. Vi kom omkring skuldre, arme, ryg og ben, så vi var godt klar til den efterfølgende teknik træning. Dagens workout indeholdt wall ball og power clean and pres, hvilket blev gennemgået i forhold til den tekniske udførelse. Vi øvede derpå selv teknikken og fik korrektioner undervejs.

 

Så til selve dagens workout. Der skiftes mellem de to øvelser, wall ball og power clean and pres. Vi skal igennem 10 runder og der startes med 10 wall ball og 1 power clean and pres, 2. runde 9 wall ball og 2 power clean and pres… 10. runde 1 wall ball og 10 power clean and pres. Begge øvelser involverer hele kroppen, så der var godt pres på musklerne i de sidste runder.

 

Motivationsmæssigt var der musik under hele dagens workout og Kasper gik rundt og kom med rettelser og positive kommentarer til deltagerne. Yderligere er der konkurrence i forhold til hurtigste mulige gennemførelsestid – her konkurrerer du mod de øvrige deltagere og vigtigst af alt dig selv.

 

Min vurdering af Crossfit er, at træningen er varierende og ja intensiteten er høj, men kan reguleres efter deltagerens behov. I dagens workout trænes er der mange gentagelser og hele kroppen bruges, hvilket er positivt. De mange gentagelser kan imidlertid belaste mindre muskelgrupper, hvis deltageren ikke er vant til de teknisk krævende øvelser – hvorfor en god instruktør er afgørende i forhold til at sikre kvalitet i øvelserne. Også når det foregår på tid og konkurrencegenet tager over. Vi var i gode hænder i Crossfit Hobro og det er noget jeg bestemt vil vende tilbage til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.