Træning kun til træning?

Featured Video Play Icon

Vi håber vores lille film inspirere flere til bevægelse i hverdagen. Filmen rejser spørgsmålet omkring træning overfor hverdags motion. Man kan stille sig selv spørgsmålet, om det er bedst at træne en time dagligt eller at være generelt aktiv i løbet af dagen? Men en kombination af træning og hverdags motion er i hvert fald en god ide.

Vi kender alle sammen de gængse måder at motionere på i hverdagen eksempelvis:

  • cykle, gå eller løbe som transport
  • vælge trappen frem for elevatoren
  • lege aktivt med børn eller børnebørn

Intensiteten kan varieres, men alle intensiteter vil have en effekt på sundheden, især hvis alternativet er mindre bevægelse. Ønsker man at forbedre sin kondition kræver det en øget intensitet, det vil sige man skal bevæge sig så hurtigt, at man ikke kan tale i sammenhængende sætninger fordi man er forpustet.  Det betyder, at har man 20 minutters cyekeltur til arbejdet, så har man mulighed for at forbedre sin kondition. Men kortere ture kan også forbedre konditionen – en regel er, at jo kortere ture, jo højere skal intensiteten være, for at forbedre konditionen.

Men husk lidt er meget bedre end ingenting, og man behøver ikke knokle med en høj intensitet hele tiden, for at gøre en forskel for sundheden.

 

Læs mere om generelle sundheds anbefalinger på sundhedsstyrelsens hjemmeside:

https://www.sst.dk/da/sundhed-og-livsstil/fysisk-aktivitet/anbefalinger/18-64-aar

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.