Balanceøvelser på vippebrædt

Featured Video Play Icon

Vippebrædt er et redskab der ofte anvendes til at træne balance. Herudover er vippebrædtet ofte brugt af fysioterapeuter til genoptræning eller forebyggelsestræning af ustabile ankler eller knæ. Et vippebrædt kan fås i forskellige størrelser og sværhedsgrader. Jo mindre kuglen i bunden af brædtet er i diamenter des sværere er det at stå på. Er kuglen tilmed høj bliver det endnu sværere at stå på. Er gulvet glat kan det være nødvendigt at placere en måtte under vippebrædtet så det ikke skrider.

Ønsker du at træne din balance på et vippebrædt, er det ligesom i al anden træning vigtigt, at du udfordres dvs., det skal være en smule svært. Vi anbefaler man træner ved at forsøge at vippe vippebrædtet i forskellige retninger men med fokus på at holde igen inden kanten på brædtet rører jorden.

Videoen viser eksempler på balanceøvelser med vippebrædt. Øvelserne gøres gradvist sværere ved at ændre på understøttelsesfladens størrelse eks. at stå på et i stedet for to ben. Herudover gøres øvelserne sværere ved at forstyrre nogle af de sanser der normalt hjælper os til at holde balancen herunder synet (forstyrres ved at lukke øjnene) og vores ligevægtssanser i øret (vestibulærsansen- der forstyrres ved at dreje på hovedet).

En anden måde du kan gøre øvelsen sværere på er ved at multitaske eksempelvis ved, at du kaster en bold frem og tilbage mod en mur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.