Træn koordination med agilitystigen

Featured Video Play Icon

En god koordination er en forudsætning i mange hverdagsaktiviteter og i særdeleshed til diverse idrætsgrene. Træning på agilitystigen er sjov og udfordrende for alle. Det er altid vigtigt at sikre succes oplevelser for at motivere og fastholde interessen.

Opbygningen af træningen på agilitystigen bør starte basalt, dvs. simple øvelser der minder om kendte bevægelser. Vi starter med ét step i hvert felt, hvilket minder om et normalt gang/ løbemønster og slutter i vores video med sprællemand forlæns og baglæns.

Dertil har vi eksempler på hvordan sværhedsgraden kan justeres. I den samme bevægelse med ben tilføjer vi et klap foran og bagved kroppen. Det udfordre mange at skulle koordinere både over- og underkroppens ekstremiteter. Et andet eksempel er, at lave et regnestykker samtidig med bevægelsen, her trækker vi 3 fra ved hvert step med start fra 97. Udfordringen er, at du benytter to forskellige systemer i hjernen, hvilket kan ses i videoen at deltagerne sænker farten. Dette er ment som lidt inspiration til din træning på agilitystigen. Vi vender tilbage med mere – god træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.